400 g bravčovej krkovičky
400 g červenej hlávkovej kapusty
2 cibule
2 lyžice oleja
1 lyžica masti
1 lyžica octu
1 čajová lyžička cukru
mletá rasca
soľ.
Mäso umyjeme vcelku. Na masti speníme jednu nadrobno nakrájanú cibuľu
pridáme mäso
posypeme mletou rascou
osolíme a podlejeme mäsovým vývarom. Upečieme domäkka. Počas pečenia podlievame podľa potreby. Kapustu zbavíme hlúbovitých častí a nakrájame na tenké rezance. Druhú cibuľu nakrájame a opražíme na oleji. Pridáme kapustu
osolíme
posypeme rascou
podlejeme a udusíme domäkka. Hotovú kapustu dochutíme cukrom a octom. Upečené mäso nakrájame. Podávame s kysnutou knedľou a s dusenou červenou kapustou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.