2000 g kačice (alebo husi)
6 veľkých pórov (alebo 12 jarných cibuliek) nakrájaných na kúsky dlhé 5 cm
2 lyžice paradajkového pretlaku
250 ml vody
4 lyžice sladového cukru (alebo žltého sirupu)
pol lyžičky červeného potravinárskeho farbiva. Kurací zálev: 4 lyžice sladkej sójovej pasty
2 lyžice sezamového oleja
100 g cukru
120 ml vody.
Kačicu umyjeme a osušíme čistou utierkou. Prsty vsunieme medzi jej kožu a mäso; začíname na konci
kde je krk a pokračujeme po celej dĺžke. Krkom a telovou dutinou pretiahneme špajdľu alebo veľkú ihlu na opekanie
aby sme zabezpečili jej polohu. Tak sa nám bude s kačkou ľahšie pracovať. Podržíme ju nad umývadlom a nalejeme na ňu vriacu vodu. Potom ju osušíme. Rozohrejeme polovicu sladového cukru a rozpustíme ho vo vode. Kačicu položíme na rošt nad hlbokým podnosom a sladovou tekutinou ju pomaly 4 krát polejeme. Ponecháme ju na chladnom mieste asi 8 hodín alebo cez noc
až je koža suchá. Odstránime ihlu. Kačicu položíme na rošt umiestený v pekáči. Pečieme asi 30 minút vo vyhriatej rúre. Obrátime ju a spodnú stranu pečieme ďalších 30 minút. Zvyšujúci sladový cukor zmiešame s paradajkovým pretlakom a pridáme potravinárske farbivo. Potrieme kačicu a pečieme ju ďalších asi 30 minút. (Kačka by mala mať chrumkavú červenú kožu.) Kožu kačice po kusoch olúpeme. Mäso nakrájame na plátky a podávame s kožou položnou navrchu. Ako doplnok servírujeme zálev. Kurací zálev: Zohrejeme wok a pridáme zmiešané prísady. Povaríme asi 4 minúty
až sa cukor roztopí a zálev je hladký. Podávame každému stolovníkovi osobitne v miske.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.