400 g mletého mäsa
100 g škvariek
60 ml mlieka
1 vajce
2 lyžice petržlenovej vňate
100 g staršieho pečiva
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
Pečivo nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Necháme odstáť. Rúru zohrejeme na 180 oC. Škvarky nasekáme. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cibuľu a škvarky opečieme na dvoch lyžiciach oleja
ochutíme soľou
korením
majoránom
zoberieme zo sporáka a odložíme na teplé miesto. Do misy dáme škvarky
vyžmýkané pečivo
umytú nakrájanú petržlenovú vňať
vajce
mleté mäso a všetko dobre premiešame a podľa chuti dochutíme. Malý pekáč vymastíme olejom. Z mäsa spravíme bochník a v predhriatej rúre na strednej polohe mriežky pečieme asi jednu hodinu. Upečenú fašírku vyberieme
položíme na dosku a nakrájame na plátky. Podávame s vareným karfiolom a brokolicou. Môžme podávať aj studené.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.