1 hus
300 g kyslej kapusty
1 lyžica oleja
4 nakrájané jablká
mleté čierne korenie
soľ.
Vyčistenú a umytú hus zvnútra i zvonku osolíme a naplníme nakrájanou kyslou kapustou
ktorú pokvapkáme olejom
pomiešame s jablkami a okoreníme mletým čiernym korením. Naplnenú hus zašijeme a vložíme do pekáča. Podlejeme a dusíme asi 30 minút na jednej strane a asi 30 minút obrátenú. Potom pekáč odkryjeme a za častého polievania výpekom dopečieme. Podľa potreby podlievame horúcou vodou alebo vývarom z drobov. Vypečenú masť z pekáča počas pečenia zberáme
aby sa zbytočne neprepražila.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.