1 kačica
4 strúčiky cesnaku
1 lyžička mletej červenej papriky
3 lyžice oleja
hydinový vývar
soľ.
Očistenú a umytú kačicu osolíme a potrieme rozotretým cesnakom. Mletú červenú papriku rozmiešame s 1 lyžicou oleja a potrieme ňou kačicu. Zvyšok oleja rozpálime v pekáči
kačicu na ňom prudko opražíme zo všetkých strán
podlejeme trochou vývaru a upečieme vo vyhriatej rúre domäkka. Počas pečenia podľa potreby podlievame vývarom a kačicu potierame paprikovým olejom. Podávame s kysnutou knedľou a s marhuľovým kompótom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.