Najprv z krídel
krku
zo žalúdka a srdca
z nakrájanej cibule a zo zelenej petržlenovej vňate pripravíme vývar
ktorý počas varenia trocha osolíme. Kačaciu pečeň rozotrieme a udusíme na portskom víne a koňaku. Vypitvanú kačicu dáme na pekáč
vložíme do dobre vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút. Potom kačicu vyberieme
šťavu zlejeme a odložíme. Z upečenej kačice odrežme prsia
nakrájame ich na tenké plátky a odložíme. Stehná takisto odrežme a odložíme. Potom všetky zvyšky mäsa z kačice prelisujeme cez lis
aby sme získali šťavu. Nakoniec cez lis pretlačíme aj vývar z krídel
krku
zo žalúdka a zmiešame ho so šťavou
ktorú sme získali vylisovaním zvyškov mäsa. Plátky mäsa z pÅ•s a udusenú pečeň dáme do ohňovzdornej misy
zalejeme vylisovaným extraktom
pokvapkáme citrónovou šťavou a pečieme za stáleho miešania
až kým šťava nezhustne a nezhnedne. Potom všetko podľa chuti dosolíme
okoreníme a podávame. Ako druhý chod podávame kačacie stehná
ktoré sme predtým ešte trocha dopiekli a zaliali zvyšnou šťavou z pečenia.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.