Kačica alebo malá hus s hmotnosťou 2000 g
4 lyžice sladového cukru (alebo žltého sirupu)
1 čajová lyžička bieleho octu
2 čajové lyžičky sladového (alebo červeného octu)
olej
1 čajová lyžička korenia piatich vôní
1 a pol čajovej lyžičky soli.
Kačicu umyjeme a osušíme. Votrieme do nej korenie piatich vôní a soľ. Jej telesnú dutinu uzavrieme na obidvoch koncoch malými ihlami na opekanie. Sladový cukor a ocot zmiešame s trochou vody a uvedieme do varu. Týmto niekoľkokrát polejeme kačicu
stekajúcu tekutinu zachycujeme na podnos. Kačicu zavesíme za krk na 4 hodiny
aby oschla. Kačicu dáme na rošt a do kož jej votrieme olej. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 1 hodinu za stáleho polievania zvyšnou zmesou sladu a octu. Kačicu pečieme
dokiaľ nie je úplne mäkká. Mäso nakrájame na plátky na predhriatu servírovaciu misu a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.