1 menšia šťuka
50 g anglickej slaniny
2 lyžice mlieka
citrónová šťava
1 cibuľa
1 žmľa
olej
2 lyžice nasekanej pažítky
soľ
alobal.
Vyčistenú šťuku osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Slaninu nakrájame na kúsky
rozpražíme a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Popražíme. Pridáme nakrájanú žmľu sparenú horúcim mliekom
nasekanú pažítku a premiešame. Plnkou naplníme pripravenú šťuku
pretrieme ju olejom
zabalíme do alobalu a upečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s hranolkami a zeleninovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.