1 menšia tekvica
citrónová šťava
mäsový vývar
soľ. Plnka: 250 g bravčového mäsa
100 g ryž
2 vajcia
3 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica oleja
mäsový vývar
pol čajovej lyžičky mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ.
Olúpanú tekvicu rozkrojíme po dĺžke a jadrovník s časťou dužiny vydlabeme. Pokvapkáme ju citrónovou šťavou
osolíme
naplníme plnkou
vložíme do vymasteného pekáča
podlejeme mäsovým vývarom a vo vyhriatej rúre upečieme. Plnka: 2 cibule nasekáme nadrobno a speníme na oleji. Pridáme ryžu
krátko opražíme
zalejeme vývarom
prikryjeme a udusíme domäkka. Mäso pomelieme
pridáme rozšľahané vajcia
rozotretý cesnak
nadrobno nakrájanú cibuľu
mletú papriku
korenie
soľ
udusenú ryžu a všetko dobre premiešame. Podávame s bagetou a s čerstvým zeleninovým šalátom - 2 paradajky a 1 šalátová uhorka.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.