1 plát šunky hrubý 1 až 2 cm
50 g ementálu
1 vajce na potretie
lístkové cesto
tuk na vymastenie plechu.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske čo najtenšie. Preložíme napoly a opäť rozvaľkáme. Ementál nastrúhame na hrubšom strúhadle a posypeme ním cesto. Do stredu cesta vložíme plát šunky a opäť posypeme syrom. Cesto preložíme cez šunku tak
aby bola celkom zabalená (cesto preložíme aspoň 3 cm cez seba) a končeky cesta zauzlíme. Povrch cesta potrieme vyšľahaným vajcom
dáme na vymastený plech a vo vyhriatej rúre upečieme. Podávame so zeleninovou oblohou a varenými alebo opekanými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.