Je to šunka pečená v chlebovom ceste. Odporúčame vyberať na to menšiu údenú šunku. Primerané množstvo chlebového cesta rozvaľkáme na placku hrubú ako prst. Šunku cestom dobre obalíme a dáme piecť ako chlieb. Ak nie je šunka príliš veľká
upečie sa súčasne s chlebom. Na zlepšenie chuti je dobre položiť na cesto
pred zabalením šunky
niekoľko klinčekov alebo nového korenia. Takto môžme piecť aj iné údené mäso. Podľa chuti si ho môžme nasoliť do voňavého nálevu. Do obyčajného nálevu pridáme vychladnutý odvar z niekoľkých klinčekov
nového korenia
bobkového listu a korenia
prípadne pridáme aj trochu rozotretého cesnaku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.