800 g teľacieho mäsa s obličkami
3 lyžice masla
300 g zelenej fazule
500 g špargle
1 mrkva
2 paradajky
pol citróna
5 sušených húb
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
3 lyžice oleja
250 ml horúcej vody
1 bobkový list
mleté čierne korenie
soľ.
Cibuľu a cesnak nakrájame na väčšie kusy
mrkvu nakrájame nahrubo. Paradajky rozštvrtíme
vyberieme zrnká a nakrájame. Olej zohrejeme a opečieme v ňom maslo
posolíme
okoreníme
pridáme cibuľu
cesnak
paradajky a mrkvu. Za stáleho miešania pečieme asi 5 minút a nakoniec zriedime horúcou vodou. Pridáme kôru z citróna a bobkový list a pečieme vo vyhriatej rúre asi 80 až 90 minút. Občas polejeme výpekom z mäsa
prípadne pridáme horúcu vodu. Očistíme špargľu a fazuľu. Mäso vyberieme a necháme ešte 15 minút vo vypnutej rúre zakryté postáť. Šťavu z pečenia zriedime vodou
pretrieme a ešte raz prevaríme
ochutíme a držíme v teple. V slanej vode asi 6 až 8 minút varíme fazuľu
asi 12 až 15 minút špargľu. Mäso nakrájame
dáme na tanier spolu s fazuľou
špargľou a polejeme šťavou. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.