1 zadné bravčové koleno
pivo na polievanie (asi 125 ml)
1 až 2 mrkvy
1 mladý pór
štvrť zeleru
2 cibule
mletá červená paprika
soľ.
Kožu ostrým nožom nakrájame na štvorčeky
potom oblejeme horúcou vodou
osušíme
potrieme soľou a mletou červenou paprikou a vložíme do pekáča. Očistíme cibuľu
mrkvu
pór a zeler. Všetko nakrájame nadrobno a nasypeme okolo kolena. Dáme do vyhriatej rúry a po asi 10 až 15 minútach polejeme studenou vodou. Pri vyššej teplote pečieme asi 2 hodiny. Potom koleno vyberieme na rošt a pečieme ešte asi 15 minút. Počas pečenia polievame pivom. Koleno necháme vo vypnutej rúre odležať asi 10 minút. Šťavu precedíme a prevaríme. Koleno podávame zvlášť a aj omáčku zvlášť. Pri pečení obraciame
aby bola dookola chrumkavá koža. Podávame s knedľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.