1 bravčové koleno
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica masti
2 klinčeky
rasca
soľ.
Mäso očistíme
umyjeme a vložíme do osolenej vody. Pridáme 1 cibuľu a cesnak. Varíme do polomäkka. Vyberieme z vody
povrch narežme do mriežky
aby sa mäso dobre prepieklo
posypeme rascou
osolíme a uložíme do vymasteného pekáča (alebo ohňovzdornej misy). Druhú cibuľu nakrájame na kolieska
pridáme ku kolenu
pokvapkáme roztopenou masťou
podlejeme vodou a dáme piecť. Najprv pečieme zakryté
neskôr odkryjeme
aby sa koža stala chrumkavou. Počas pečenia podľa potreby podlievame vodou a koleno potierame vypečenou šťavou
v ktorej sme rozmiešali drvené klinčeky. Podávame s varenými zemiakmi
prípadne s chlebom a s horčicou
alebo so sterilizovanými cibuľkami - šalotkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.