1000 g bravčového mäsa s kožou
1 kyslá smotana
1 karfiol
1 lyžica horčice
zelenina do polievky (mrkva
petržlen
zeler
kaleráb
kel)
petržlenová vňať
rozmarín
kukurica (mrazená alebo konzervovaná)
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
osušíme a kožu krížom-krážom narežme. Potrieme horčicou
korením a soľou. Zeleninu do polievky očistíme
umyjeme a nakrájame. Mäso dáme do pekáča
pridáme zeleninu a pečieme v predhriatej rúre na spodnej polohe mriežky pri teplote 200 oC asi 100 minút. Z času na čas podlievame vodou (500 ml). Medzitým umyjeme karfiol a rozoberieme ho na ružičky. V osolenej vode povaríme 15 minút. Ak použijeme mrazenú kukuricu
pridáme ju ku karfiolu a uvaríme domäkka. Mäso vyberieme z rúry a odložíme na teplé miesto. Omáčku prepasírujeme cez sito do hrnca a rozriedime 500 ml vody. Vmiešame kyslú smotanu
ochutíme
prípadne zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody. V tomto prípade necháme krátko prevrieť. Pečené mäso podávame s varenými zemiakmi
s karfiolom a kukuricou
ozdobené vetvičkami rozmarínu a petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.