600 g bravčového stehna s kožou
mrkva
zeler
petržlen
cibuľa
cesnak
1 lyžica múky
1 lyžica masti
1 lyžica rasce
mleté čierne korenie
soľ.
Menšie bravčové stehno vykostíme
umyjeme a zrolované previažme špagátom tak
aby koža bola na vonkajšej strane. Zeleninu nakrájame na plátky a vložíme do pekáča. Na ňu položíme mäso
ktoré predtým osolíme
a na dno pekáča dáme masť. Mäso posypeme rascou a podlejeme 2 lyžicami vody. Povrch mäsa pomastíme a pod pokrievkou necháme domäkka dusiť. Keď mäso začína mäknúť
pokrievku zložíme a za častého podlievania necháme upiecť dočervena. Zeleninu poprášime múkou
zriedime horúcou vodou a necháme zovrieť. Mäso zbavíme špagátu
úhľadne nakrájame a vložíme do predhriatej nádoby v pôvodnej polohe. Horúcu omáčku precedíme a podlejeme ňou mäso.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.