750 g bravčového mäsa na pečenie
250 ml svetlého piva
600 g malých zemiakov
4 lyžice oleja
700 g póru (cibule)
2 cibule
1 čajová lyžička rasce
mleté čierne korenie
soľ.
Rúru vyhrejeme na 200 oC. Mäso z každej strany osolíme
okoreníme a vo veľkom pekáči na oleji opečieme. Cibuľu očistíme a prerežme na štyri časti. Dáme ju do pekáča
pridáme pivo a trochu vody. Vložíme do rúry a pečieme asi 2 hodiny. Zatiaľ olúpeme zemiaky a po 75 minútach pečenia pridáme do pekáča. Ochutíme soľou a rascou. Podľa potreby zalievame výpekom. Očistený pór umyjeme a nakrájame na trojcentimetrové kúsky. Asi 30 minút pred dopečením mäsa pór pridáme do pekáča. Upečené mäso vyberieme z pekáča a necháme na niekoľko minút odpočinúť. Omáčku ochutíme soľou a korením. Mäso nakrájame na hrubšie plátky a podávame spolu so zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.