700 g bravčového pleca s kožou
3 mrkvy
štvrť zeleru
3 cibule
2 lyžice masti alebo oleja
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso vcelku očistíme
osušíme
kožu nakrájame na štvorčeky alebo podlhovasté rezy. Cibuľu očistíme a rozštvrtíme. Do pekáča dáme masť
vložíme mäso
obložíme cibuľou a pekáč vložíme do vyhriatej rúry. Po asi 20 minútach znížime teplotu
vlejeme hrnček vody a po ďalších asi 20 minútach znova vlejeme hrnček vody. Očistenú mrkvu a zeler nakrájame na kocky a po 45 minútach nasypeme okolo mäsa. Po 75 minútach zvýšime teplotu na maximum
kožu potrieme slanou vodou a necháme piecť ešte asi 10 minút dochrumkava. Niekoľkokrát pritom potrieme slanou vodou. Mäso vyberieme
necháme ho ešte niekoľko minút stáť vo vypnutej rúre a potom nakrájame na hrubšie kusy. Šťavu prevaríme
precedíme a dochutíme. Podávame ju zvlášť. Podávame s kysnutou knedľou a s dusenou červenou kapustou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.