600 g hovädzieho mäsa zo stehna (alebo z roštenky)
50 g údenej slaniny
200 ml smotany
200 g čerstvých húb
2 paradajky
1 cibuľa
70 g masti
citrónová šťava
mäsový vývar
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
odblaníme a prešpikujeme plátkami údenej slaniny. Osolíme
okoreníme a opražíme na polovici rozpálenej masti zo všetkých strán. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a očistené
nakrájané paradajky. Podlejeme trochou mäsového vývaru
prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 1 hodinu
potom mäso odokryjeme a za občasného podlievania dopečieme. Na zvyšku masti opražíme očistené huby
ktoré sme nakrájali na plátky. Podlejeme precedenou šťavou z mäsa a udusíme domäkka. Keď sú huby mäkké
pridáme smotanu a podľa chuti citrónovú šťavu. Upečené mäso nakrájame na plátky a polejeme pripravenou omáčkou. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.