1000 g zadného hovädzieho mäsa
20 g sušených hríbov
1 cibuľa
10 g hladkej múky
50 g bravčovej masti
1 bobkový list
2 zrnká nového korenia
soľ.
Mäso poutierame
podľa potreby naklepeme a osolíme. Na pekáči rozpálime masť a mäso na nej rýchlo opečieme zo všetkých strán. Potom ho preložíme do väčšieho hrnca
pridáme tuk a nakrájanú cibuľu
okoreníme
trocha podlejeme vodou
prikryjeme a pomaly dusíme. Počas dusenia mäso občas obrátime a podlejeme vodou. Mäkké mäso vyberieme z hrnca a odložíme na pekáč do teplej rúry. Omáčku zahustíme múkou
povaríme
precedíme a zamiešame do nej osobitne podusené hríby. Mäso nakrájame na rezy
urovnáme na misu a polejeme omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.