Pečené jablká: 4 rovnako veľké kyslejšie jablká
50 g lieskových orieškov
1 lyžica rumu
50 g zmäknutého masla
40 g cukru
1 vrecúško vanilkového cukru. Vínový krém: 350 ml bieleho vína
1 lyžica maizeny
1 lyžica cukru
šťava z pol citróna.
Lieskové oriešky najemno nasekáme
vymiešame s maslom
vanilkovým cukrom a dochutíme škoricou a rumom. Jablká umyjeme a jadrovníky dôkladne vykrojíme. Pripravené jablká naplníme orieškovou hmotou a zarovnáme do pekáča s pokrievkou
ktorý je vhodný na pečenie v mikrovlnej rúre
alebo ich dáme do misiek ako jednotlivé porcie a prikryjeme priesvitnou fóliou. Jablká pečieme najskôr 5 minút pri 600 W
potom prepneme rúru na 420 W a 4 minúty dopekáme. Jablká necháme zakryté odležať. Do nádoby s okrúhlym dnom dáme vajce a žĺtok a trieme s maizenou tak dlho
kým sa nerozmiešajú všetky hrudky. Potom pridáme citrónovú šťavu a cukor podľa chuti. Zľahka vmiešame víno. Dávame pozor
aby sa usadenina úplne rozmiešala. Najlepšie je použiť metličku na šľahanie snehu. Krém necháme v rúre 4 minúty pri 600 W povariť. Medzitým ho aspoň raz metličkou premiešame. Uvarený krém našľaháme a podávame s jablkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.