1000 g jahňacieho mäsa
4 vajcia
700 ml kyslého mlieka
100 g masla
100 ml bieleho vína
1 viazanička petržlenovej vňate
5 strúčikov cesnaku
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso osolíme a okoreníme
dáme na pekáč a polejeme horúcim maslom. V rúre ho pečieme 90 minút pri teplote 180 oC
pričom ho občas polievame bielym vínom. Keď je mäso mäkké
vyberieme ho
nakrájame na menšie kusy a opäť vložíme na pekáč. Medzitým zmiešame kyslé mlieko
vajcia
nasekanú petržlenovú vňať a cesnak. Zmes nalejeme na mäso a dáme na 15 minút zapiecť. Podávame s novými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.