750 g kozľaťa (brutto)
18 g slaniny
60 g margarínu
15 g hladkej múky
30 g cibule
soľ.
Očistené kozľa umyjeme
osolíme
uložíme na pekáč
pridáme tuk
slaninu
nadrobno nakrájanú cibuľu
podlejeme vriacou vodou a pečieme v rúre. Pri pečení mäso obraciame
občas polievame vlastnou šťavou
ktorú podľa potreby dolejeme malým množstvom vriacej vody. Pečené kozľa zo šťavy vyberieme
šťavu vydusíme na tuk
zaprášime múkou
opražíme
zalejeme vodou a varíme tak dlho
až je šťava hladká.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.