1 kurča
250 ml kyslej smotany
2 cibule
1 strúčik cesnaku
2 lyžice bravčovej masti
200 ml hydinového vývaru
2 lyžice mletej červenej papriky
pol čajovej lyžičky mletého bieleho korenia
soľ.
Kurča umyjeme
vypitveme
rozštvrtíme a necháme obschnúť alebo osušíme. Potom porcie kurčaťa opečieme na rozpálenej masti zo všetkých strán dozlata a vyberieme. Tuk z panvice trochu zlejeme a na zvyšku tuku opražíme jemne nakrájanú cibuľu a cesnak dohneda. Pridáme mletú červenú papriku a hydinový vývar
vložíme opečené porcie kurčaťa
prikryjeme a na miernom ohni dusíme asi 30 minút. Nakoniec primiešame kyslú smotanu
zohrejeme
podľa chuti osolíme a okoreníme mletým bielym korením. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou a ľubovoľným šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.