500 g bravčovej krkovičky
250 ml bieleho vína
tuk na pečenie
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
1 čajová lyžička karí korenia
1 čajová lyžička majoránu
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Dobre osolíme a okoreníme mletým čiernym korením
mletou červenou paprikou
karí a majoránom. Tuk rozpálime v pekáči a mäso v ňom krátko opečieme zo všetkých strán. Pečieme v rúre predhriatej na 220 oC asi 60 minút. Počas pečenia často podlievame bielym vínom. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.