Papriky
 cesnak
 zelerová vňať
 olej
 ocot
 soľ 
            
                Na sporáku rozohrejeme liatinovú platničku. Na horúcej opekáme papriky zo všetkých strán tak
 aby vrchná šupka sčernela. Upečené odkladáme do kastróla a zakryjeme pokrievkou. Pečené papriky prekladáme plátkami cesnaku a kusmi zelerovej vňate. Každú vrstvu jemne osolíme. Každú papriku potom pozdĺžne nakrojíme
 aby z nej do kastróla vytiekla šťava. Môžme ich tiež olúpať. Pripravíme si zálievku s oleja
 octu
 soli a vody a ešte teplé papriky ňou zalejeme. Necháme vychladnúť. Hodí sa ako šalát
 alebo ako samostatné jedlo z bielym chlebom.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.