2 pleskáče po 500 g
šťava z 2 citrónov
zväzok zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ. Ďalej: 400 g hríbov
200 ml sladkej pochúťkovej smotany
50 g masla (alebo tuku)
200 ml bieleho vína
1 lyžica horčice
1 lyžica paradajkového pretlaku
2 cibule
200 ml mäsového vývaru
1 lyžica tymianu.
Kuchynsky upravené pleskáče umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Maslo rozpálime v pekáči
pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme dozlata. Očistené hríby nakrájame na plátky
pridáme k cibuli a zalejeme bielym vínom a mäsovým vývarom. Navrch položíme ryby a pečieme v rúre predhriatej na 200 oC asi 18 až 20 minút. K hríbom pridáme horčicu
paradajkový pretlak a tymian. Primiešame smotanu a uvaríme omáčku. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Ryby dáme na taniere a podávame s omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.