4 baklažány
3 lyžice oleja. Plnka: 2 mrkvy
polovica malého zeleru
4 paradajky
2 veľké cibule
1 strúčik cesnaku
strúhanka
trocha oleja
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Rovnako veľké baklažány s hladkým
lesklým povrchom umyjeme a odkrojíme stopku tak
aby kúsok z nej ostal na každom baklažáne. Potom ich prekrojíme do dĺžke
dužinu vyberieme
baklažány položíme na rozpálený olej šupkou nadol a opečieme. Ešte horúce prenesieme na menší pekáč a naplníme plnkou. Na plnku položíme kolieska paradajky
všetko trocha posypeme strúhankou
pokvapkáme olejom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Plnka: Očistenú cibuľu
mrkvu a zeler nastrúhame nadrobno a podusíme na zvyšku oleja po opekaní baklažánov domäkka. Pridáme rozštvrtené paradajky a nastrúhaný cesnak
osolíme
okoreníme
posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a dusíme
až kým plnka nezhustne. Podávame teplé alebo studené
ozdobené kolieskom citróna
najlepšie s chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.