8 väčších cibúľ
1 lyžička masti na vymastenie misy
mäsový vývar
1 čajová lyžička cukru. Plnka: 200 g uduseného teľacieho mäsa
50 g čerstvých húb
1 vajce
1 lyžica oleja
2 strúčiky cesnaku
strúhanka
mleté čierne korenie
soľ.
Očistené cibule krátko povaríme v osolenej a osladenej vode. Vyberieme
vÅ•šky skrojíme a vnútro opatrne vydlabeme. Potom ich naplníme plnkou
uložíme do vymastenej ohňovzdornej misy
podlejeme mäsovým vývarom
vložíme do vyhriatej rúry a upečieme domäkka. Plnka: Vydlabané vnútro z cibúľ nasekáme nadrobno a opražíme v rozpálenom oleji. Pridáme udusené mäso
ktoré sme nakrájali na malé kúsky a očistené huby nakrájané na tenké plátky. Všetko spolu opražíme a podusíme. Pridáme rozotretý cesnak
necháme vychladnúť
osolíme
okoreníme a premiešame s vajcom a strúhankou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.