4 veľké (8 malých) zeleninové papriky
100 g ementálu
4 paradajky
1 lyžica masti na vymastenie
mäsový vývar (instant)
soľ. Plnka: 300 g bravčového mäsa
2 vajcia
2 žmle
2 lyžice mlieka
1 cibuľa
mleté čierne korenie
soľ.
Papriky zbavíme jadrovníkov
umyjeme
naplníme pripravenou plnkou a vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Obložíme ich nakrojenými paradajkami
osolíme a posypeme nastrúhaným ementálom. Podlejeme mäsovým vývarom a vo vyhriatej rúre upečieme. Plnka: Umyté a nakrájané mäso pomelieme spolu s nakrájanou cibuľou. Pridáme na malé kocky nakrájané žmle
ktoré sme sparili horúcim mliekom
rozšľahané vajcia a mleté korenie. Podľa chuti osolíme a dobre premiešame. Podávame s dusenou ryžou alebo zemiakovou kašou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.