8 väčších paradajok
1 lyžica masti na vymastenie misy
mäsový vývar
soľ. Plnka: 1 lyžica oleja
1 vajce
50 g šampiňónov
3 žmle
3 lyžice mlieka
1 menšia cibuľa
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Z umytých paradajok odkrojíme vÅ•šky a dužinu čiastočne vydlabeme. Paradajky osolíme
naplníme plnkou
uložíme do vymastenej ohňovzdornej misy
podlejeme mäsovým vývarom a upečieme vo vyhriatej rúre domäkka. Plnka: V rozohriatom oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu
pridáme očistené šampiňóny
ktoré sme nakrájali na tenké plátky. Osolíme
okoreníme a udusíme domäkka. Žemle nakrájame na malé kocky
sparíme horúcim mliekom
pridáme k vychladnutým uduseným hubám a nakoniec premiešame spolu s petržlenovou vňaťou a rozšľahaným vajcom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.