250 g rybieho filé
50 g šunky
50 ml ryžového vína (môžme ho nahradiť dezertným vínom)
4 vlašské orechy
ďumbier
olej na opekanie
soľ. Cestíčko: 2 bielky
kukuričná múka (maizena)
soľ.
Rybie filé rozdelíme na 8 tenkých plátkov
ktoré osolíme
pokvapkáme vínom a drveným ďumbierom. Do stredu každého plátku dáme polovicu jadra vlašského orecha
posypeme ho šunkou nakrájanou nadrobno a pevne stočíme do závitka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh
osolíme ho
pridáme trocha kukuričnej múky (maizeny) a vymiešame cestíčko. Rybie závitky napichneme na tenké drievka
opatrne namočíme do cestíčka a opečieme na rozpálenom oleji podľa veľkosti asi 6 až 8 minút. Podávame so sladkokyslou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.