32 malých sardel
150 g nastrúhaného parmezánu
pár kvapiek worcestrovej omáčky
4 strúčiky cesnaku
šťava z 2 citrónov
múka
tuk na pečenie
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Očistené sardely osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
pokvapkáme worchestrovou omáčkou a citrónovou šťavou. Posypeme zelenou petržlenovou vňaťou. Obalíme múkou a nastrúhaným syrom. Tuk rozpálime na panvici a opečieme v ňom nasekaný cesnak. Ryby dáme do tuku
opečieme
vyberieme a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.