1000 g teľacieho karé s kosťami
150 g párkov
100 g údenej slaniny
vývar z kostí
soľ.
Mäso z teľacieho karé má jemnú štruktúru
preto ho opatrne narežme tenkým ostrým nožom na niekoľkých miestach tak
aby sa do mäsa dali vsunúť celé olúpané párky a časť slaniny
ktorú sme nakrájali na tenké rezance. Naplnené karé osolíme a previažme hrubou niťou tak
aby si udržalo pekný tvar. Zvyšok slaniny nakrájame na malé kocky a rozpražíme. Na vyškvarenej masti opečieme naplnené karé zo všetkých strán
podlejeme vývarom z kostí
prikryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre asi 60 minút. Potom karé odkryjeme a za občasného podlievania dopečieme. Z upečeného karé odstránime nite. Podávame s varenými zemiakmi (alebo zemiakovou kašou). Obložíme zaváraným ovocím alebo uvarenou červenou repou
ktorú pokvapkáme šťavou z citróna.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.