600 g mäsa zo stehna (alebo z pleca)
100 g údenej slaniny
100 ml bieleho vína
100 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
200 g hladkej múky
2 sladkokyslé uhorky
mäsový vývar
1 bobkový list
3 zrnká nového korenia
mleté čierne korenie
soľ.
Vhodný kus mäsa prešpikujeme pásikmi údenej slaniny a sladkokyslými uhorkami. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením. Na zvyšku rozpražnej slaniny speníme nadrobno nakrájanú cibuľu
vložíme pripravené mäso a opražíme. Podlejeme vínom
pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu
bobkový list a nové korenie. Podlejeme mäsovým vývarom a zakryté upečieme domäkka. Šťavu so zeleninou pretrieme
zahustíme múkou a povaríme. Podávame s varenými zemiakmi
ktoré pokvapkáme šťavou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.