600 g teľacieho mäsa zo stehna
2 sardelky
100 ml kyslej smotany
200 ml bieleho vína
2 mrkvy
štvrť zeleru
1 cibuľa
4 lyžice oleja
50 ml octu
vývar z kostí
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
vložíme do pekáča a polejeme vínom
octom a olejom. Pridáme nakrájanú mrkvu a zeler
nadrobno nakrájanú cibuľu a vykostené nakrájané sardelky. Osolíme
okoreníme a zakryjeme. Upečieme vo vyhriatej rúre domäkka. Počas pečenia podľa potreby podlievame vývarom. Mäkké mäso vyberieme
šťavu pretrieme
pridáme zelenú petržlenovú vňať
smotanu a premiešame. Mäso nakrájame na plátky
vložíme do omáčky a zohrejeme. Podávame s varenými zemiakmi alebo dusenou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.