500 g teľacieho mäsa s kosťou
60 g margarínu
10 g hladkej múky
soľ.
Z teľacieho mäsa odsekneme kosti
umyjeme a osolíme. Odseknuté kosti dôkladne umyjeme
dáme do pekáča
pridáme tuk
trochu vriacej vody. Pripravené mäso pečieme v rúre domäkka. Pri pečení mäso obraciame a občas ho polievame vlastnou šťavou
ktorú podľa potreby dolievame vriacou vodou. Upečené mäso zo šťavy vyberieme
šťavu zaprášime múkou
opražíme
zalejeme vlažnou vodou a miernym varom varíme tak dlho
až je šťava hladká. Takto pripravenú šťavu precedíme a porcie mäsa zalievame šťavou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.