8 vajec
500 g paradajok
150 g kyslej smotany
pol cibule
120 ml mäsového vývaru (instant)
olej
tymian
mleté čierne korenie
soľ.
Paradajky ponoríme asi na 10 sekúnd do vriacej vody
zlejeme
prepláchneme studenou vodou a olúpeme. Prekrojíme na 4 časti
dužinu vyberieme a nakrájame na polcentimetrové kocky. Cibuľu olúpeme a nadrobno nakrájame. Necháme prevrieť s polovicou paradajok a vývaru. Vmiešame kyslú smotanu a omáčku necháme variť asi 2 minúty. Prelejeme do mixéra
pomixujeme
ochutíme soľou
mletým čiernym korením a tymianom. Vlejeme naspäť do hrnca a vmiešame zvyšné paradajky. Na panvici zohrejeme olej (asi 2 centimetre). Každé vajce opatrne rozbijeme do hrnčeka. Po jednom ich vlievame do horúceho oleja a 2 lyžicami ho pridÅ•žame
aby sa neroztieklo. Pečieme 1 minútu
potom vyberieme z oleja a necháme poriadne odkvapkať. Podávame s paradajkovou omáčkou a s bagetou
prípadne zeleninou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.