8 stredne veľkých zemiakov
250 ml jogurtu
1 šalátová uhorka
10 strúčikov cesnaku
1 lyžica kôpru
mleté čierne korenie
soľ.
Zemiaky dobre umyjeme a asi 1 hodinu pečieme v šupke. Z uhoriek určených do plnky odrežme konce. Uhorku olúpeme
po dĺžke rozrežme na 2 polovice a lyžicou vyškriabeme jadierka. Dužinu jemne nastrúhame a dobre vytlačíme. Jogurt premiešame s uhorkou a kôprom
prichutíme soľou
korením a roztlačeným cesnakom. Zemiaky vyberieme z rúry a na vrchnej strane ich ostrým nožom narežme. Zemiak roztlačíme tak
aby vznikla dutina
ktorú vyplníme uhorkovým krémom. Podávame ich horúce s opekanými paradajkami. Zapíjame bielym vínom
napríklad rizlingom vlašským.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.