250 g bravčovej pečene (môž byť aj hovädzia alebo teľacia)
4 natvrdo uvarené vajcia
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
100 g bravčovej masti
mletá rasca
nadrobno nasekaná pažítka
mleté čierne korenie
soľ.
Pečeň umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame a speníme na polovici masti. Pridáme pečeň a za občasného miešania udusíme domäkka. Necháme vychladnúť a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Dáme do pripravenej misky a pridáme zvyšok masti
nastrúhané vajcia
podľa chuti soľ
trochu mletého čierneho korenia
rozotretý cesnak a trochu mletej rasce. Všetko dobre premiešame. Nátierku natierame na chlieb. Výborne chutí aj na nasucho opražných hriankach. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou pažítkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.