250 g bravčovej pečene (môž byť aj teľacia alebo hovädzia)
4 lyžice nastrúhaného tvrdého syra
4 paradajky
4 lyžice ochutenej majonézy
1 väčšia cibuľa
rastlinný olej
mletá rasca
nadrobno nasekaná petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Pečeň umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame a speníme na oleji. Priložíme k nej pečeň a za občasného miešania udusíme. Necháme vychladnúť a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Dáme do misky na prípravu nátierky a pridáme syr
majonézu
podľa chuti soľ
trochu mletého čierneho korenia a trochu mletej rasce. Všetko dôkladne premiešame. Natierame na chlieb alebo pečivo. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a ozdobíme čerstvými paradajkami nakrájanými na kolieska.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.