Upečenú bravčovú pečeň pomelieme spolu so slaninou v pomere 2 : 1. Potom osolíme
okoreníme mletým bielym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom
pridáme 2 sardely vymiešané s maslom
zalejeme pohárikom koňaku a všetko spolu dobre premiešame. Ohňovzdornú misu alebo formu vyložíme tenkými plátkami slaniny
urovnáme do nej zmes a povrch znova prikryjeme plátkami slaniny. Vrchnák dobre pripevníme na misu alebo formu
ktorú postavíme do väčšieho hrnca s vodou a varíme v dobre vyhriatej rúre asi 90 minút. Vychladnutú paštétu vyberieme na dosku
zaťažíme a necháme do druhého dňa stáť. Ak ju nechceme podávať studenú
môžme ju tesne pred podávaním trocha zohriať.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.