220 g pečene (hovädzej alebo bravčovej)
100 g zeleniny
40 g cibule
40 g múky
80 g masti (polovicu na pečeň
polovicu na zápražku)
mleté čierne korenie
soľ.
Pečeň umyjeme
zbavíme žlčovodov a blán
nakrájame na kocky a dusíme na masti a cibuli. Posypeme trochou mletého čierneho korenia. Nesolíme
soľ pridáme až do hotovej polievky! Keď je mäso mäkké
podlejeme vodou
zahustíme zápražkou
pridáme zeleninu a povaríme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.