Z uvareného bravčového pleca bez koží a kostí nakrájame úhľadné kocky s hranou asi 1 cm
mastné mäso krájame tiež. Potom vezmeme (asi jednu pätinu hmotnosti ostatného mäsa) čerstvú bravčovú pečeň
nakrájame ju na plátky a horúcou vodou sparíme vo väčšej nádobe tak
aby pečeň nebola vnútri ani surová ani príliš sparená a tvrdá - preto nepoužívame príliš horúcu vodou a pečeň častejšie premiešame. Sparenú pečeň nakrájame na kocky
pridáme mleté varené kož a vývar
posolíme
pridáme primerané množstvo nadrobno nakrájanej opražnej cibule
mletého bieleho korenia
mletej rasce a strúhaného muškátového kvetu. Na 1 kg použijeme 0.25 g muškátového kvetu
0.5 g mletej rasce
2.5 g mletého korenia
30 g soli. Všetko dobre premiešame a plníme do bravčových žalúdkov. Varíme asi 3 hodiny
nie však pri teplote nad 90 oC.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.