8 plátkov teľacej pečene po 80 g
100 g prerastenej údenej slaniny
100 ml smotany
200 ml červeného vína
4 paradajky
3 cibule
2 strúčiky cesnaku
múka
100 ml olivového oleja
200 ml mäsového vývaru
pol zväzku zelenej petržlenovej vňate
pol zväzku pažítky
vegeta
mleté čierne korenie
soľ.
Plátky pečene umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme a obalíme múkou. Olej rozpálime na panvici a opečieme v ňom cesnak rozotretý so soľou. Pridáme pečeň
opečieme ju z každej strany asi 2 minúty
vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji vyškvaríme slaninu nakrájanú na kocky. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a spolu opečieme. Zaprášime múkou
zalejeme červeným vínom a mäsovým vývarom
prikryjeme a podusíme na miernom ohni asi 10 minút. Zjemníme smotanou a primiešame olúpané paradajky zbavené jadierok. Ochutíme soľou
mletým čiernym korením
vegetou
nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a nakrájanou pažítkou. Plátky pečene a omáčku dáme na taniere a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.