800 g morčacej pečene
400 g slaniny
2 lyžice masla (prípadne margarínu)
1000 ml rastlinného oleja (alebo 1000 g rastlinného tuku).
Morčaciu pečeň umyjeme
osušíme a nakrájame na asi centimetrové kúsky. Maslo rozpustíme. Mäso na ňom opekáme pri slabom plameni asi 10 minút a necháme vychladnúť. Slaninu nakrájame na tenké plátky
zavinieme do nich kúsky pečene a naukladáme do misky. Rastlinný olej v hrnci na fondue rozohrejeme na sporáku. Hrniec dáme na varič a pečeňové závitky napichujeme na vidličky a pražíme v horúcom tuku. Podávame s bielym chlebom
pečenými banánmi alebo kúskami jablka.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.