700 g pečene
cibuľa
múka
100 g masti
mleté čierne korenie
soľ.
Pečeň zbavenú žlčovodov umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame na hrubšie rezne. Rezne vložíme na panvicu na rozpálenú masť a z oboch strán opečieme. Teľaciu alebo bravčovú pečeň opekáme asi 15 minút
hovädziu pečeň musíme po opečení ešte aspoň hodinu a pol dusiť. Pri opekaní do pečene nepicháme
aby z nej nevytiekla šťava. Musí byť prepečená aj z vnútra
nesmie byť krvavá. K opečenej pečeni pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa zružovie
pečeň vyberieme
šťavu poprášime múkou a prudko opražíme
zalejeme vodou
povaríme
okoreníme a posolíme. Pečeň dáme naspäť a necháme prejsť varom. Podávame so zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.