1 baraní chrbát strednej veľkosti
1 lyžica múky
1 lyžica masti
soľ.
Baraní chrbát očistíme od mastnôt a blán
slabo obaríme octovou vodou a umyjeme v studenej vode. Rebrovú časť dáme pod chrbát a zviažme. Chrbát osolíme a vložíme do vymasteného pekáča
potrieme roztopenou masťou a v horúcej rúre pečieme asi 1 a pol hodiny. Počas pečenia polievame často vlastnou šťavou. Upečený chrbát vyberieme z pekáča a do masti pridáme (primiešame) 1 lyžicu múky. Trocha popražíme a zriedime vodou alebo vývarom. Mäso zrežme z chrbta šikmo na porcie a znovu dáme na chrbát do pôvodnej polohy a položíme na misu. Prevarenú masť precedíme a horúcu nalejeme na mäso. Podávame horúce so zemiakmi
hráškom
fazuľou alebo karfiolom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.