4 porcie kapra
50 g nastrúhaného syra
2 vajcia uvarené natvrdo
1 lyžica masla
1 lyžica masti na vymastenie misy
600 g zemiakov
1 citrón
citrónová šťava
1 lyžica nadrobno nakrájaného kôpru
zelená petržlenová vňať
mletá rasca
soľ.
Očistené zemiaky nakrájame na osminky a uvaríme v osolenej vode. Precedíme
vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy
posypeme jedným uvareným vajcom posekaným na malé kúsky
nastrúhaným syrom a rascou. Navrch poukladáme porcie očisteného a umytého kapra bez hlavy. Každú porciu niekoľkokrát narežme
do otvorov vložíme plátky citróna
osolíme
posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou
pokvapkáme maslom a citrónovou šťavou. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme domäkka. Hotové porcie ozdobíme druhým vajcom
ktorý sme nakrájali na osminky. Posypeme kôprom a teplé podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.