1 králik
4 strúčiky cesnaku
4 vetvičky rozmarínu
1 PL tymiánu
1/2 PL ďumbiera
1/2 PL mletej rasce
1 PL sójovej omáčky
soľ
1 kocka mäsového vývaru
1/2 litra vody
3 jablká
olej
Králika (môže byť aj porciovaný) umyjeme
vysušíme a potrieme pripravenou zmesou (cesnak
rozmarín
tymián
ďumbier
rasca
trochu oleja
sójová omáčka
soľ) zvnútra aj zvonku a necháme odležať na 1 deň v chlade. Na dno zapekacej misy uložíme na hrubšie plátky nakrájane 2 jablká pokvapkáme sójovou omáčkou
podlejeme trochou oleja a prilejeme 3/4 vývaru. Zvyšok vývaru použijeme na podlievanie a polievanie počas pečenia. Do misy vložíme králika a do jeho brušnej dutiny schováme pláty jablka.
Zakrytú misu vložíme na 1 hodinu do vyhriatej rúry na 190 stupňov. Odkryjeme a ďalšiu cca hodinu polievame vývarom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.